Tort festiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
8 ouă
8 linguri zahăr
făină
un vârf cuțit de sare
Îți trebuie pentru cremă:
1 plic gelatină
8 gălbenușuri
200 g zahăr tos
150 ml rom
800 ml frișcă
100 g ciocolată neagră
1 borcan compot de vișine (opțional și câteva vișine din vișinată)

Pregătești blatul așa:
Separi albușurile de gălbenușuri și le bați bine cu zahărul și sarea. Adaugi ușor gălbenușurile, apoi făina. Răstorni compoziția într-o formă tapetată și o introduci în cuptorul preîncălzit. Lași până se rumenește.
Pregătești crema așa:
Dizolvi gelatina. Într-un castron amesteci ine ălbenușurile cu zahărul tos și îl ții pe baie de abur. Adaugi romul și, după ce se topește zahărul, gelatina. Lași la răcit. Bați bine frișca. În ea încorporezi ciocolata dată pe răzătoarea mică. Peste frișcă adaugi crema răcită.
Asamblezi tortul așa:
Tai blatul în două foi, îl însiropezi cu zeamă din compot, pui crema între blaturi, așezi vișine, apoi îmbraci tortul în cremă și îl tapetezi cu un amestec de nuci măcinate, pesmet din biscuiți și cacao. Din albușurile rămase de la cremă, poți prepara bezele, cu care poți orna tortul.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Gina Nechifor, Rm. Sărat, jud. Buzău

Intră aici și vei găsi câteva sfaturi practice.

Add Comment