Tort fără cuptor, cu blat din biscuiți

Tort fără cuptor, cu blat din biscuiți, atuul gospodinelor istețe, un desert pentru cei dragi, un desert cu care în mod sigur îi veți impresiona pe cei dragi.
Cred că orice tip de tort faci, gustul lui este deosebit, fiind o îmbinare perfectă între blaturi și cremele de tot felul. Pentru un tort contează foarte mult cum este decorat. Diferența dintre un tort pentru ocazii speciale și unul pentru mesele obișnuite în familie stă în modul în care a fost decorat. Mai jos veți afla modul de decorare a unui tort simplu.

tort

Foto: Tort fără cuptor, cu blat din biscuiți – Arhivă Burda România

 

Pentru blat:
300 g biscuiți digestivi simpli
200 g unt
Pentru cremă:
4 ouă
200 g zahăr
150 g unt
2 plicuri zahăr vanilinat
2 linguri amidon sau budincă de vanilie
200 ml lapte dulce pasteurizat
1 pahar zmeură
Pentru decor:
100 ml frișcă lichidă
2 pachete Ulpio Cookino
100 g ciocolată de menaj
zmeură proaspătă
Pregătești așa:
Pentru blat, mărunțești biscuiții Ulpio Digestini simpli, îi pui într-un bol și îi amesteci împreună cu untul, în prealabil topit la foc mic. Tapetezi cu folie de plastic o tavă și pui amestecul în strat uniform. Îl presezi cu dosul lingurii și introduci tava în frigider.
Pentru cremă, speli fructele, le cureți și le lași să se scurgă în strecurătoare. Într-un vas așezat pe baie de aburi, mixezi ouăle cu zahărul, amidonul, zahărul vanilinat și laptele rece. Amesteci până se îngroașă crema, după care iei vasul de pe foc. Când crema e călduță, adaugi untul și omogenizezi. Torni un strat fin de cremă, așezi fructele și le acoperi cu cremă. Păstrezi tortul în frigider cel puțin 2 ore.
Topești la bain-marie ciocolata împreună cu frișca lichidă. Scoți tortul din formă și îl acoperi cu glazură călduță. Decorezi cu biscuiți Ulpio Cookino, frișcă și cu zmeură proaspătă.

Pregătire 35 minute; Fierbere: 20 de minute
Rețetă de Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba

Intră aici și încearcă și această rețetă de tort.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!