Tort „Fantezie de vară”

foto: Mihai Nicolae

Tort „Fantezie de vară”

Rețetă de Elena Potra, loc. Monoroștia, jud. Arad

Preț: 28 lei-12 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru blat: 5 ouă, 3 linguri apă, 8 linguri zahăr, 7 linguri făină, 1 lingură cacao (neagră), 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat

Îți trebuie pentru cremă: 5 ouă, 200 g zahăr, 1 linguriță cu vârf coaja rasă de la lămâie, 200 g unt, 300 g vișine proaspete, scurse foarte bine de zeamă

Îți trebuie pentru decor: 4 căpșune, 1 kiwi, vișine, fulgi de migdale, fulgi de ciocolată

Pregătești blatul așa: Mixezi ouăle împreună cu zahărul, adaugi și apa și mixezi până când obții o cremă. Cerni făina și o amesteci cu praful de copt și cacaua. Adaugi și zahărul vanilat. Acest amestec îl adaugi în ploaie în crema de ouă, mixând încă 5 minute. Torni apoi compoziția în forma dorită, tapetată cu hârtie de copt. Dai tava la cuptor și coci blatul până ce trece testul scobitorii. Nu deschizi cuptorul în primele 10 minute. Pregătești crema așa: Mixezi ouăle cu zahărul, până obții o cremă spumoasă, apoi pui crema pe baie de abur și amesteci până se îngroașă. Până se răcește crema, freci spumă untul moale cu coaja de lămâie. Adaugi crema treptat și obții o cremă pufoasă, pe care o împarți astfel: un sfert din cremă îl pui deoparte în frigider, iar ce rămâne amesteci cu vișinele. Tai blatul rece pe jumătate. Pui crema la mijloc, într-un strat de circa 1 cm. Suprapui cealaltă foaie de blat și o ungi deasupra cu crema scoasă de la frigider. Ornezi prăjitura după imaginație, cu felioare de căpșuni, kiwi, vișine, fulgi de migdale și de ciocolată. Este o prăjitură răcoroasă, gustoasă și cu aspect apetisant. Dacă nu mai găsiți căpșune, le puteți înlocui cu alte fructe.

Add Comment