Tort dunărean

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat I:
9 ouă
9 linguri zahăr
9 linguri nucă măcinată
2 linguri cacao
5 linguri făină
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru blatul II:
6 albușuri
10 linguri zahăr
150 g nuci tăiate
50 g stafide
50 g rahat
5 linguri făină
Îți trebuie pentru crema I:
400 ml lapte
1 budincă de vanilie
200 g zahăr
Îți trebuie pentru crema II:
6 gălbenușuri
6 linguri zahăr
Îți trebuie pentru crema III:
400 g margarină
100 g zahăr pudră
Pregătești blatul I așa:
Bați albușurile spumă, adaugi zahăr în ploaie, gălbenușurile, nuca, făina și cacaua, apoi praful de copt. Coca obținută o pui în tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt sau făină. Dai la cuptor. Când e rece, tai blatul în două.
Pregătești blatul II așa:
Bați albușurile spumă cu zahărul, apoi adaugi rahatul, nuca, stafidele și făina, după care pui compoziția în tava tapetată cu hârtie. Dai tava la cuptor.
Pregătești crema I așa:
Din ingredientele date prepari o budincă, după instrucțiunile de pe plic, apoi o lași la răcit.
Pregătești crema II așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi, până se îngroașă, după care lași amestecul la rece.
Pregătești crema III așa:
Freci margarina cu 100 g zahăr pudră, până obții o spumă. Apoi amesteci crema I cu crema II și cu crema III.
Asamblezi așa:
Iei o foaie de la primul blat, pui crema, apoi blatul II, din nou cremă, a doua foaie de la primul blat, apoi așezi crema rămasă și razi ciocolată deasupra.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Intră aici și urmărește filmulețul cu prepararea unui tort deosebit.

Add Comment