Elena Mocanu, loc. Turda, jud. Cluj
10-12 porții
Pregătire: 24 ore și 25 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:
- 8 gălbenușuri
- 1 și 1/2 cană zahăr
- 1 și 1/2 cană lapte
- 2 lapte
- 2 linguri făină +
- 1/2 cană lapte
- coajă rasăde la 1 lămâie
- 3 pachețetele de gelatină albă
- 200 g pișcoturi
- 1 și 1/2 kg frișcă
- 4 pachețele întăritor de frișcă
Pregătești așa:
Amesteci gălbenușurile cu zahărul, coaja de lămâie și 1 1/2 cană lapte. Pui crema pe baie de aburi, când începe să fiarbă adaugi făina care a fost amestecată cu laptele și strecurată. Amesteci încontinuu cu o lingură de lemn până se îngroașă compoziția, după care o pui la răcit. Când prima compoziție este călduță, adaugi gelatina și amesteci și după aceea pui 1 kg frișcă bătută, apoi totul se amestecă până la omogenizare.
Pui compoziția într-o tavă tapetată cu staniol. Deasupra așezi pișcoturile pe care le-ai înmuiat puțin în suc sau lapte. Lași compoziția în frigider până a doua zi. După aceea tortul se răstoarnă pe o tavă, se ia folia de staniol și se ornează cu restul de frișcă, diferite modele.