Tort diplomat cu pepene galben, prune și kiwi

Foto: Mihai Nicolae- Burda Romania

Îți trebuie:
1 pachet pișcoturi (200 g)
500 g iaurt gras
6 linguri zahăr
1 l frișcă
2 lămâi
2 kiwi
5-6 prune
4 felii pepene galben
1 plic gelatină
Pregătești așa:
Înainte de toate bați frișca cu mixerul și o dai la frigider. Scurgi zeama de la cele 2 lămâi și o amesteci cu gelatina și cu zahărul, apoi le pui la foc mic până se topește zahărul. Adaugi iaurtul și lași la foc mic până se îngroașă, amestecând mereu cu o spatulă. Lași apoi crema la răcit și o dai la frigider. Cât timp frișca și crema de lămâie stau la frigider, te ocupi de fructe. Feliile de pepene galben le tai cubulețe, iar prunele și kiwi le tai felii sau bucăți potrivite pentru ornat.
Într-o tavă de cozonac așezi folie alimentară (mai multă la capete, pentru a o putea apuca când o scoți). Apoi așezi pișcoturile pe fundul tăvii, dar și pe pereții tăvii, așezate orizontal. Pentru a da savoare tortului, poți însiropa fiecare pișcot, dar pe rând cu o pensulă, altfel s-ar sfărâma și ar ieși o compoziție moale. Ungi pișcoturile cu rom sau cu lichior de bună calitate, peste pișcoturi pui crema de lămâie, scoasă între timp din frigider și amestecată cu un sfert din cantitatea de frișcă. Peste cremă așezi un strat gros de cubulețe de pepene galben, din nou pișcoturile însiropate, apoi iar cremă. Restul de cremă și frișcă îl păstrezi.
Dai prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore. După cele 2 ore, scoți tava și răstorni tortul pe un platou, îndepărtând folia alimentară cu grijă și ornând deasupra cu restul de cremă de lămâie. Ornezi cu felii de kiwi și prune, iar de jur-împrejur cu frișcă.

Pregătire: 50 minute; Răcire: 2 ore
Rețetă de Mihaela Loredana Dumitru, sat Nedelea, com. Ariceștii-Rahtivani, jud. Prahova

Intră aici și încearcă și acest tort diplomat.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!