Tort de zmeură și ciocolată

Tort de zmeură

Foto: Mihai Nicolae

 

Tort de zmeură și ciocolată

Rețetă de Ștefania Răduță, București

Preț: 32 lei-10-12 porții

Pregătire: 30 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie pentru blat: 10 ouă, 10 linguri zahăr pudră, 10 linguri făină (cernută de 3 ori), coaja de la 1 lămâie

Îți trebuie pentru decor: 300 g zmeură, 250 g frișcă

Îți trebuie pentru cremă: 500 g zmeură, 400 g frișcă, 100 g ciocolată simplă

Îți trebuie pentru sirop: 400 ml apă, 5 linguri zahăr brun, 1 esență de vanilie

Pregătești așa: Freci gălbenușurile cu zahărul pudră, adaugi făina în ploaie, coaja rasă de lămâie și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Între timp, fierbi apa cu zahărul pentru sirop și după ce-l iei de pe foc, adaugi esența de vanilie și-l dai la răcit. După ce s-a copt blatul și s-a răcit, îi tai un capac, nu mai gros de un deget, și îi scoți miezul, astfel încât pereții și fundul blatului să rămână de
2 cm grosime.

Pregătești crema așa: Tai în bucățele miezul, însiropezi bucățelele și le amesteci cu zmeura, frișca bătută și ciocolata tăiată mărunt. Însiropezi apoi blatul, îl umpli cu crema pregătită și așezi capacul tăiat mai înainte și însiropat. Îmbraci tortul cu restul de frișcă, îl decorezi cu zmeură și-l dai la frigider până a doua zi, când poate fi servit. Pentru un gust mai intens, este recomandată zmeura de pădure.

Add Comment