Tort de vară-toamnă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
120 g zahăr
150 ml lapte
50 g cacao
250 g margarină
250 g făină
3 ouă
1 linguriță praf de copt
1 zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă:
250 g coacăze
250 g compot de vișine
80 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 lingură amidon
1 lingură zmeurată
350 ml frișcă
1 plic întăritor de frișcă
50 g fulgi de cocos
Pregătești blatul așa:
Încingi cuptorul la 180 grade Celsius. Amesteci zahărul cu cacaua, adaugi laptele și margarina și le pui pe foc. Lași să fiarbă 2-3 minute. Apoi dai deoparte la răcit. Adaugi făina în ploaie și amesteci. Separi ouăle, adaugi gălbenușurile în compoziție, pe rând, apoi praful de copt și zahărul vanilat. Bați albușurile spumă și le înglobezi. Torni compoziția într-o formă unsă și tapetată cu hârtie și coci 40 de minute. Lași la răcit în formă, apoi scoți blatul și-l tai pe 2 nivele.
Pregătești crema așa:
Speli coacăzele și scurgi compotul de vișine. Păstrezi sucul și scoți eventualii sâmburi. Dai la fiert fructele împreună cu 125 ml apă, 60 g zahăr și zahăr vanilat. Amesteci amidonul în suc de vișine și zmeurată și-l pui în compoziția de fructe. Lași să clocotească 2 minute, apoi dai totul la răcit. Bați 250 ml de frișcă cu 1 plic praf întăritor și 20 g zahăr.
Umpli blatul cu compoziția de frișcă. Repartizezi deasupra compoziția de fructe și dai la rece 3 ore. Prăjești fulgii de cocos și îi lași să se răcească. Bați restul de frișcă și ungi marginea tortului. Presari fulgii de cocos.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute; Răcire: 3 ore
Rețetă de Geta Diaconu, Galați

Aici găsești rețeta unui tort de toamnă.

Add Comment