Tort de primăvară

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 g biscuiți
150 g unt
1 lingură ghimbir ras
2-3 linguri lapte
300 g alune de pădure sfărâmate
600 g frișcă
150 g zahăr pudră
20 g gelatină
1 lămâie
400 g cremă de brânză
1 kg căpșuni
200 g gem de căpșuni
Pregătești așa:
Sfărâmi bine biscuiții. Amesteci pesmetul cu untul, ghimbirul și laptele. Din această compoziție întinzi o foaie pe fundul unei forme de tort cu pereți detașabili. Coci acest blat 10-15 minute, la foc potrivit. Lași apoi blatul la răcit, după care îl ungi cu gem în strat uniform. Pui deasupra căpșuni, una lângă alta, cu vârful în sus. Înmoi gelatina în 3 linguri de apă rece, apoi o încălzești puțin, pentru a se dizolva. Amesteci crema de brânză cu frișca, zahărul, gelatina dizolvată, zeama de lămâie și piureul rezultat din 6 căpșuni. Torni amestecul obținut peste căpșunile de pe blat și introduci forma de tort în frigider, pentru cel puțin 2-3 ore. Când s-a întărit suficient, scoți pereții laterali ai formei și pui tortul pe un platou. Tapetezi marginile tortului cu alunele sfărâmate și ornezi deasupra cu jumătăți de căpșune, așezate cu tăietura în jos.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 10-15 minute; Răcire: 2-3 ore
Rețetă de Marilena Udrică, loc. Măldăeni, jud. Teleorman

Iată aici rețeta unui tort delicios.



Add Comment