Tort de post, cu nectar de fructe

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

 

Pentru aluat:
150 g margarină
100 g zahăr pudră
2 linguri făină de migdale
1 linguriță bicarbonat
1/2 lămâie
2 linguri ulei
circa 250 g făină

Pentru cremă:
300 ml nectar de rodie
300 ml nectar de portocale
200 g margarină
2 plicuri budincă cu gust de frișcă sau 100 g amidon
100 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat

Pentru decor:
3 linguri zahăr
3 linguri cacao
2 linguri ulei sau 1 lingură cu vârf margarină
3 linguri apă
150 ml frișcă vegetală
1 rodie

Pregătești așa:
1. Pentru aluat, freci spumă margarina cu zahărul. Adaugi coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins cu 1 linguriță de zeamă de lămâie, uleiul și făină cât cuprinde, pentru un aluat potrivir de tare, care poate fi modelat cu ușurință. Împarți aluatul în 3 și întinzi pe rând bucățile pe hârtie de copt, sub forma unor discuri cu dimensiunile tăvii (26 cm) și groase de 5 cm. Coci foile pe rând, pe dosul tăvii, pentru 10 minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
2. Pentru crema roz, încălzești 150 ml nectar de rodie. Amesteci restul de nectar de rodie cu un plic de budincă de frișcă și 50 g zahăr. Torni amestecul în lichidul cald și amesteci energic, până se întărește crema, dar cel puțin un minut. Freci spumă margarina moale cu zahărul vanilinat. Încorporezi crema roz răcită, lingură cu lingură, omogenizând după fiecare.
Procedezi la fel cu crema de portocale.
3. Așezi o foaie pe platou și o ungi cu crema de rodie. Acoperi cu a doua foaie, pe care o ungi cu crema de portocale. Suprapui foaia rămasă și presezi ușor, pe toată suprafața. Introduci tortul în frigider pentru cel puțin 2 ore.
4. Pentru glazură, pui la fiert la foc mic apa, zahărul și pudra de cacao. După ce s-a îngroșat siropul, adaugi și margarina. Întinzi glazura caldă pe suprafața tortului, în strat uniform. Decorezi marginile cu frișcă și mijlocul cu boabe de rodie. Îl consumi după ce a stat la rece 3-4 ore.

 

16 porții; pregătire: 60 min; coacere: 30 min

Rețetă de Mihaela Neamțu, Satu Mare

Dacă ești în căutarea unei rețete de dulce de post, intră și aici. 

Vrei să pregătești pentru cei dragi cornulețe de post?

Add Comment