Tort de napolitane

FOTO: MIhai NIcolae

Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Preț: 15 lei-10 porții

Pregătire: 35 minute

Fierbere: 10 minute

 

Îți trebuie: 1 pachet de foi de napolitane, 150 g miere, 100 g marmeladă, 150 g nuci, 200 g unt, zahăr vanilat

Pregătești așa: Într-un vas, amesteci bine mierea cu untul, până devine o cremă moale și lucioasă. Macini nucile și le amesteci cu marmelada și zahărul vanilat, după care torni compoziția peste crema de unt, cu care o omogenizezi. Întinzi crema obținută în straturi subțiri între foile de napolitană. Înfoliezi tortul și îl pui în frigider cu o greutate pe el. După ce crema s-a întărit, tortul poate fi tăiat și ornat după preferință (poți turna peste el o glazură de ciocolată).

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!