Tort de mere

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
220 g făină
110 g unt
50 g zahăr pudră + 20 g pentru frișcă
3 ouă
1 gălbenuș
1 kg mere
2 linguri zeamă de lămâie
125 ml frișcă lichidă
coaja de la 1 lămâie
sare
Pregătești așa:
Iei un castron și pui făina. În făină pui untul tăiat bucăți mici, zahărul pudră (50 g), gălbenușul și amesteci mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna. Dai aluatul la rece pentru 1 oră. Apoi întinzi aluatul într-o foaie de 1/2 cm, în forma de tort.
Tai merele în 4 și le cureți de coajă și de semințe. Crestezi fiecare sfert ușor pentru a nu se rupe. Stropești apoi merele cu zeamă de lămâie și le așezi în forma de tort, peste aluat, formând un cerc. Bați ouăle cu zahăr pudră, frișcă lichidă și coajă de lămâie și le torni peste mere. Dai totul la cuptor și coci la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute.

Pregătire: 1 oră și 30 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Mihaela Picuș, Brăila

Aici vei găsi o altă rețetă de tort cu mere.

Add Comment