Tort de înghețată

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blatul I:
3 ouă
5 linguri frișcă
4 linguri zahăr
1 lingură cacao
100 g stafide
1 esență de rom
Îți trebuie pentru blatul II:
3 ouă
5 linguri frișcă
4 linguri zahăr
1 esență de vanilie
fructe din dulceață
Îți trebuie pentru blatul III:
3 ouă
5 linguri frișcă
4 linguri zahăr
2 lingurițe scorțișoară
1 pahar nucă tăiată sau migdale tăiate fâșii
Pregătești blatul I așa:
Amesteci frișca cu gălbenușurile și cacaua. Bați albușurile cu zahărul și cu romul și adaugi compoziția peste amestecul pregătit înainte. Adaugi în compoziție și stafidele încorporându-le ușor, după care torni amestecul într-o cratiță și o pui în congelator.
Pregătești blatul II așa:
Amesteci frișca cu gălbenușurile și cu esența de vanilie. Bați albușurile cu zahărul și adaugi compoziția peste amestecul pregătit înainte. Amesteci bine și adaugi fructele.
Scoți cratița din congelator și torni acest blat peste primul. Dai din nou la congelator.
Pregătești blatul III așa:
Amesteci frișca cu gălbenușurile și cu scorțișoara. Bați albușurile cu zahărul și adaugi spuma peste amestecul pregătit înainte. Amesteci totul bine și adaugi și nuca. Scoți cratița din congelator și torni și acest blat peste celelalte două.
Dai din nou la congelator. Lași la rece până îngheață bine. Scoți vasul din congelator, așezi cratița cu gura în jos pe un platou, iar pe fundul ei așezi prosoape înmuiate în apă fierbinte (astfel marginile tortului se dezgheață și alunecă pe platou). Introduci din nou platoul în congelator și îl scoți în momentul servirii.
Pentru un aspect mai frumos, poți decora tortul de înghețată cu flori din bezea sau din napolitană.

Pregătire: 60 minute; Răcire: 5 ore
Rețetă de Ana Ioniță, Ploiești, jud. Prahova

Aici găsești rețeta unui alt tort de înghețată.

Add Comment