Tort de înghețată la cuptor (electric)

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g înghețată de căpșuni
100 g fructe de pădure
100 g zahăr
1 blat de tort din 3 ouă
3 albușuri
sare

Pregătești așa:
Lași înghețata la temperatura camerei și o amesteci până devine o pastă groasă. Când se poate modela, o pui într-o formă. Eu am ales forma de cuib de mușuroi, dar nu e obligatoriu. După ce ai pus-o în formă, o dai la frigider timp de 15 minute, la temperatură mai mare. Într-un blender sau cu ajutorul furculiței, amesteci fructele de pădure cu 2 linguri zahăr și 200 ml apă. Această compoziție o pui peste blatul de tort și o însiropezi bine. Într-un bol bați foarte bine albușurile cu zahărul rămas și cu puțină sare, apoi mixezi până devine o compoziție destul de groasă. Pornești cuptorul la 250 de grade Celsius.
Într-o tavă așezi blatul de tort însiropat, peste care pui înghețata din formă. Dacă nu iese din prima, o lași câteva minute la temperatura camerei. Acoperi cu albușurile bătute spumă, formezi un strat uniform și introduci în cuptor pentru 3-4 minute, timpul necesar pentru coacerea albușurilor. Astfel nu va avea timp să se decongeleze înghețata.
Servești tortul imediat, alături de un sos din fructe de pădure. Cu siguranță îți va rămâne sirop de la blat, pentru că nu-l vei folosi pe tot la însiropat.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 3-4 minute
Rețetă de Mariana Botesc, sat Dâncu-Mare, com. Mărtinești, jud. Hunedoara

Iată aici rețeta unei înghețate de lămâie.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!