Tort de înghețată

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
500 g biscuiți mari românești
1 esență de rom
2 ouă
200 g unt
100 g zahăr
Îți trebuie pentru cremă:
500 ml frișcă lichidă
4 ouă
coaja și sucul de la 1 lămâie sau de la 1 portocală
2 plicuri de zahăr vanilat
100 g zahăr
Îți trebuie pentru decor:
1 plic glazură de ciocolată
frișcă (oprești puțin din cantitatea pentru cremă)
5-6 căpșuni mari
Pregătești blatul așa:
Sfărâmi biscuiții. Bați oul spumă cu zahărul și amesteci bine cu untul topit și, la urmă pui esența de rom. Amesteci biscuiții cu crema obținută și torni compoziția într-o tavă de tort tapetată cu folie de aluminiu sau folie de plastic. Presezi cu o lingură până se formează o foaie subțire și dai la cuptor până se rumenește. Apoi lași foaia la răcit până când faci crema.
Pregătești crema așa:
Bați bine frișca și o dai la rece. Freci bine gălbenușurile cu zahărul vanilat și cu 100 g zahăr, până devine o cremă densă și pufoasă. Bați albușurile bine cu un praf de zahăr. Amesteci frișca cu gălbenușurile, coaja de lămâie și 2 lingurițe suc de lămâie (sau de portocală). La urmă adaugi albușurile bătute și amesteci ușor până se omogenizează. Peste blat torni crema și dai la congelator 3-4 ore.
Pregătești glazura așa:
Prepari glazura conform instrucțiunilor de pe plic și o torni peste tortul din congelator. Înainte de servire, ornezi cu frișca oprită pentru decor și pui și căpșunile.

Sfat! Ca să-ți fie mai ușor, zdrobește biscuiții cu o sticlă, ca să nu faci mizerie. Pui câțiva biscuiți într-o pungă și apoi îi zdrobești. Pentru ornare, tai o căpșună în 4 felii, dar nu până la codiță. Păstrează capătul verde, va arăta ca o căpșună evantai. Pentru o aromă mai deosebită a înghețatei, folosește și puțin lichior de fructe (căpșuni, lămâie, portocală, etc).

Pregătire: 45 minute; La rece: 3-4 ore
Rețetă de Alina Maria Brujan, Tg. JIu, jud. Gorj

Intră aici și vei găsi rețeta unui tort pentru evenimente speciale în familie.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!