Tort de fasole

Mai jos vă oferim rețeta unui tort mai deosebit, de fapt cu un ingredient mai deosebit, Tort de fasole. Poate vă întrebați ce gust poate avea un asemenea tort? Este delicios, de aceea nu ezitați să-l preparați pentru cei dragi.
Fasolea este recunoscută ca fiind un aliment important în vederea îmbunătățirii stării de sănătate. Se găsește într-o varietate de mărimi, forme și gusturi. Ea este plină de substanțe nutritive și fibre. Are un gust bun, fie că este proaspătă, uscată, congelată sau conservată. Fasolea conține o varietate de vitamine și minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu și fier. Fasolea este o legumă, dar conține proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Acest lucru face din ele o alternativă la carne pentru vegetarieni și nu numai.
Fasolea se află printre primele plante cultivate de oameni, în aceeaşi perioadă în care au început să pună bazele agriculturii, să domesticească animale şi să-şi creeze unelte. Există mai mult de 130 de varietăţi de fasole cu forme, mărimi culori şi chiar gusturi diferite. Fasolea este singura plantă care îmbogăţeşte pământul în care este cultivată.

Foto: Tort de fasole – iStock

Îți trebuie:
250 g fasole fiartă
4 ouă
200 g zahăr
2 linguri unt
1 lingură cacao
1 lingură pesmet
2 linguri rom
cafea sau ciocolată
frișcă
Pregătești așa:
Se freacă fasolea fiartă, bine scursă și trecută prin sită, cu gălbenușurile, zahărul și untul. Când totul este bine amestecat și compoziția devine ca o cremă, se adaugă 1 lingură cacao, 1 lingură pesmet, romul și albușurile bătute separat.
Se coace la cuptor, într-o formă unsă cu unt, timp de o oră. După ce s-a răcorit, se acoperă cu o glazură făcută din cafea sau ciocolată, iar pe margine se ornează cu frișca bătută, folosind un cornet.

Rețetă de Cornelia Munteanu, Tulcea

Aici găsești rețeta unei prăjituri (sau tort) foarte gustos.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!