Tort de Crăciun

Rețetă trimisă de Mihaela Nae, Alba Iulia

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

30 porții
Pregătire: 1 oră
Coacere: 25 minute
Îți trebuie pentru blat :

  • 3 ouă
  • 90 g zahăr
  • 125 g făină
  • 40 g migdale măcinate
  • 1 linguriță praf de copt

Îți trebuie pentru cremă:

  • 2 pliculețe gelatină
  • 2 lămâi
  • 100 g zahăr pudră
  • 500 ml iaurt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 compot de ananas
  • 300 g frișcă lichidă
  • 300 g gem zmeură

Îți trebuie pentru însiropare:

  • 5 linguri lichior de portocale

Îți trebuie pentru decor:

  • 1 compot de ananas
  • 300 ml frișcă
  • ornamente de tort aurii
  • nucă de cocos verde

Pregătești așa:
Amesteci 100 g făină, migdalele și praful de copt. Mixezi 3 albușuri cu 4 linguri de apă, apoi adaugi zahărul și gălbenușurile pe rând. Adaugi restul de făină în ploaie. Amesteci aluatul bine și îl întinzi într-o formă de brăduț. Dai la cuptor pentru 25 minute. Speli lămâile, le razi coaja și le storci. Sucul îl amesteci cu zahărul pudră, iaurtul, pliculețul de zahăr vanilat și gelatina pregătită așa cum scrie pe plic.
Dai la frigider pentru 20 mi-nute. Între timp, pregătești frișca lichidă, pe care o a-mesteci cu crema de iaurt. Pe un platou întins pui blatul răcit și îl tai în două părți egale. Însiropezi o parte din tort cu lichiorul de portocale, pui bucățele de ananas tăiate mărunt, întinzi uniform crema și pui câteva lingurițe de gem din loc în loc.
Pui deasupra celălalt blat și îmbraci tortul cu frișcă. Ornezi cu bucățele de ananas, ornamente de tort aurii și nucă de cocos verde.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae



Add Comment