Tort de Crăciun

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

30 porții
Pregătire: 1 oră
Coacere: 25 minute
Îți trebuie pentru blat :

3 ouă
90 g zahăr
125 g făină
40 g migdale măcinate
1 linguriță praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:

2 pliculețe gelatină
2 lămâi
100 g zahăr pudră
500 ml iaurt
1 pliculeț zahăr vanilat
1 compot de ananas
300 g frișcă lichidă
300 g gem zmeură
Îți trebuie pentru însiropare:

5 linguri lichior de portocale
Îți trebuie pentru decor:

1 compot de ananas
300 ml frișcă
ornamente de tort aurii
nucă de cocos verde
Pregătești așa:
Amesteci 100 g făină, migdalele și praful de copt. Mixezi 3 albușuri cu 4 linguri de apă, apoi adaugi zahărul și gălbenușurile pe rând. Adaugi restul de făină în ploaie. Amesteci aluatul bine și îl întinzi într-o formă de brăduț. Dai la cuptor pentru 25 minute. Speli lămâile, le razi coaja și le storci. Sucul îl amesteci cu zahărul pudră, iaurtul, pliculețul de zahăr vanilat și gelatina pregătită așa cum scrie pe plic.
Dai la frigider pentru 20 mi-nute. Între timp, pregătești frișca lichidă, pe care o a-mesteci cu crema de iaurt. Pe un platou întins pui blatul răcit și îl tai în două părți egale. Însiropezi o parte din tort cu lichiorul de portocale, pui bucățele de ananas tăiate mărunt, întinzi uniform crema și pui câteva lingurițe de gem din loc în loc.
Pui deasupra celălalt blat și îmbraci tortul cu frișcă. Ornezi cu bucățele de ananas, ornamente de tort aurii și nucă de cocos verde.

Add Comment