Tort de ciocolată

Rețetă de Szabo Claudia Maria, Petroșani

Îți trebuie pentru blaturi:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 75 g ciocolată
  • sare
  • 100 g făină
  • 150 g migdale.

Îți trebuie pentru cremă:

  • 75 g ciocolată cu lapte
  • 250 g unt
  • 1 zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr pudră.

Îți trebuie pentru ornat:

  • bomboane aurii
  • 30 g zahăr pe care îl arzi și îl pisezi și 100 g glazură de ciocolată.

Pregătești așa blatul I:

Faci un blat din 6 gălbenușuri frecate cu 150 g zahăr și 75 g ciocolată.

Pregătești așa blatul II:

Bați 6 albușuri cu un praf de sare, 100 g făină și 150 g migdale. Alegi forma de tort pe care o dorești, o ungi cu unt și o tapetezi cu făină sau cu hârtie de copt. Coci pe rând cele 2 blaturi.

Pregătești crema așa:

Topești ciocolata în bain-marie și o lași să se răcească puțin. Freci untul cu zahărul vanilat și cu ouăle, adaugi apoi zahărul pudră și ciocolata. Iei cele două blaturi, gata coapte și le ungi cu un sfert de cremă. Apoi le suprapui.

Ornezi așa:

Jumătate din crema rămasă o torni într-o pungă cu un colț tăiat. Cea-laltă parte o întinzi pe marginea tortului și trasezi dungi cu o furculiță. Ornezi fața tortului (partea de deasupra) cu crema din pungă, iar deasupra presari bomboane mici aurii. În spațiile rămase între cremă, presari zahărul ars și pisat. Pui glazura de ciocolată pe o hârtie curată cu ajutorul unei pungi cu colțul înțepat puțin. În momentul în care o așezăm pe hârtie, putem face diferite forme (steluțe, brăduți, inimioare, semilună), cu care ornezi tortul pe margine. În funcție de cum dorești, poți face fâșii lungi și împletite, din ciocolată. După ce s-au întărit, pui aceste forme pe mijlocul tortului sau de jur-împrejurul acestuia.

Add Comment