Tort de ciocolată cu portocale

Dacă în curând se apropie un eveniment important în familie și doriți să impresionați (familia) dar și invitații, rețeta de Tort de ciocolată cu portocale este cea mai indicată. Sigur, trebuie să depunem ceva efort, dar ce nu facem noi, mamele, gospodinele pentru a vedea zâmbetul copiilor noștri, bucuria din priviri și…. „Mamiiiii, ce surpriză frumoasă mi-ai făcut!„.

tort

Foto: Tort de ciocolată cu portocale – Arhivă Burda România

Ingrediente
Pentru blat:
300 g făină
80 g cacao
280 g zahăr tos
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
1⁄2 linguriță de sare
280 g unt la temperatura camerei
zeama și coaja rasă de la 1 portocală mare
3 ouă
150 ml cafea fierbinte
Pentru cremă:
150 g unt la temperatura camerei
250 g zahăr pudră
150 g brânză mascarpone
esență de portocale
Pentru glazură:
250 g ciocolată amăruie
3 linguri unt
300 ml frișcă lichidă
Preparare blat:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt forma rotundă de blat de 20 cm, sau 2 forme rotunde de 20 cm.
Se cerne făina și cacaua într-un bol. Se adaugă zahărul tos, praful de copt, bicarbonatul și sarea și se combină cu ajutorul telului. Se încorporează untul și se amestecă până compoziția capătă aspect de nisip ud.
Separat se amestecă zeama și coaja rasă de portocală, ouăle și cafeaua fierbinte, apoi se încorporează în amestecul anterior.
Se toarnă în formă, se nivelează și se dă la cuptor 35 minute. Se lasă să se răcească complet.
Preparare cremă:
Se amestecă untul cu zahărul pudră, se încorporează mascarpone, esența și se lasă deoparte.
Preparare glazură:
Se topesc toate ingredientele la bain-marie, amestecând continuu; se lasă la răcit.
Se taie blatul în două foi de grosime egală și se umplu cu crema. Se îmbracă tortul cu glazură și se ornează cu portocală confiată, sau după preferință.

Rețetă de Gabriel Sălăgean, Lupeni, jud. Hunedoara

Încearcă și varianta de tort de aici!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment