Tort cu zmeură

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
4 ouă
120 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
140 g făină
2 lingurițe praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
8 foi de gelatină
250 g zmeură
150 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
250 g brânză quark (sau brânză de vaci obișnuită)
300 ml smântână
Îți trebuie pentru ornat:
300 ml smântână
1 plic întăritor pentru frișcă
50 g zahăr
400 g zmeură
1 plic gelatină roșie
1 lingură fistic tocat
Pregătești așa:
Tapetezi cu hârtie o formă de tort. Bați împreună ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devine o masă spumoasă. Presari făina și praful de copt, omogenizezi, torni în tavă și coci circa 25-30 de minute. Scoți blatul când e gata și-l lași să se răcească. Apoi tai blatul pe orizontal în două.
Pregătești crema așa:
Înmoi gelatina în apă rece. Zdrobești zmeura, adaugi zahărul, să fie ca un piure. Încălzești zeama de lămâie și pui în ea gelatina, bine stoarsă de apă, iar după ce s-a topit, o torni peste piureul de zmeură. Adaugi apoi brânza, smântâna bătută bine și ungi cu această cremă una dintre foile blatului. Așezi deasupra cealaltă foaie și dai la rece circa 3 ore.
Pentru ornat, mixezi smântâna cu 30 g zahăr și cu praful de întăritor de frișcă. După ce ai obținut frișca, ungi tortul cu crema albă, așezi deasupra zmeură și fixezi cu gelatina preparată după rețeta de pe plic, adăugând restul de zahăr rămas. Presari fisticul tocat și servești tortul.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Iată aici un tort cu zmeură arătos și delicios.

Add Comment