Tort cu trandafiri și iasomie

Pentru o zi de duminică, pentru o zi festivă în familie sau cu prietenii, acest Tort cu trandafiri și iasomie este desertul ideal. Nu este ușor de preparat acest tort, dar la final vei fi mândră de rezultat.

tort

Foto: Tort cu trandafiri și iasomie – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
Pentru blatul de nucă:
4 albușuri
5 linguri zahăr
1 lingură ulei
2 linguri făină
2 linguri pesmet
100 g nucă prăjită și mărunțită
1/2 plic praf de copt
Pentru crema de vanilie:
4 gălbenușuri
4 linguri zahăr
5 plicuri zahăr vanilinat
300 ml lapte
2 linguri făină
1 plic budincă de vanilie
100 g unt moale
Pentru blatul de cacao:
30 g unt
3 ouă
100 g zahăr
100-150 g făină
2 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
Pentru mousse-ul de căpșuni:
250 g mascarpone
2 linguri zahăr pudră
2-3 linguri zeamă de lămâie
200 g căpsuni
2 linguri zahăr tos
250 ml frișcă lichidă
Pentru jeleu:
400 g căpșuni
3 linguri zahăr
1 plic gelatină
Îți mai trebuie:
200 ml apă
100 g zahăr
2 fiole esență de rom pentru sirop
4 linguri Nutella
100 g biscuiți fragezi
200 g ciocolată albă, 50 ml frișcă lichidă, trandafiri și iasomie pentru decor
Pregătești așa:
Pentru blatul de cacao, mixezi pe baie de abur ouăle cu zahărul. Iei vasul de pe foc și încorporezi făina, cacaua și praful de copt. Coci blatul în tava de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă, la 180º.
Turnam compozitia in tava, nivelam, coacem pana la proba cu scobitorea la 180 ºC.
Pentru blatul de nucă, bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi adaugi treptat restul de ingrediente. După ce scoți blatul din cuptor, îl ungi cu cremă de arahide și îl pui în frigider.
Pentru crema de vanilie, mixezi la bain-marie ingredientele, iar untul îl adaugi când crema e călduță.
Pentru jeleu, fierbi fructele făcute piure și zahărul, apoi amesteci gelatina hidratată. Îl pui la rece, să se întărească în tavă de 20 cm, tapetată cu folie.
Pentru mousse-ul de căpșuni, mixezi mascarpone, zahărul, lămâia și frișca bătută, apoi pui piureul de căpșuni.
În forma în care ai copt blaturile, tapetată cu folie, pui blatul de nuci, apoi crema de vanilie, un strat de biscuiți, 1/3 din mousse, pui jeleul întărit, în jurul lui,mousse, apoi blatul de cacao însiropat.
A doua zi, îmbraci tortul în mousse-ul rămas îi torni glazura din ciocolată albă, topită cu frișca pe bain-marie. După ce l-ai răcit, decorezi cu flori înainte de servire.

Rețetă de Oana Bîrgăoanu, Lunca Câlnicului, Jud. Brașov

Încearcă și tortul de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!