Tort cu smochine

Olga Valuță, București
Îți trebuie:

  • 350 g smochine tăiate fin
  • 15 linguri zahăr farin
  • 17-18 linguri nuci prăjite și măcinate
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură pesmet
  • 8 albușuri
  • alune
  • bucăți de portocală zaharisită.

Îți trebuie pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 2 pahare zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1/2 pahar cu lapte vanilat
  • 300 g unt.

Pregătești așa:
În albușurile bătute cu zahărul ca la bezea, adaugi nucile și smochinele. Împarți compoziția în 3-4 părți (depinde de mărimea pe care o alegi pentru tort). Coci foi subțiri pe fundul formei pe care ai pus mai întâi hârtie unsă și tapetată cu făină. Pentru cremă freci gălbe-nușurile cu zahărul, adaugi făina și subțiezi cu lapte. Fierbi crema în bain-marie până se îngroașă. Pui crema la rece și când s-a răcit o adaugi treptat în untul frecat spumă. Ungi foile cu această cremă peste care pui alune, smochine tăiate fin, bucăți de portocală zaharisită etc. Deasupra ultimei foi pui crema. Ornezi cu fructe.

Add Comment