Tort cu orez expandat

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
70 g orez expandat
150 g ciocolată
Îți trebuie pentru umplutură:
4 gălbenușuri
100 g zahăr
200 ml frișcă lichidă
250 g brânză de vaci cremoasă
1 fiolă esență de vanilie
200 g vișine
1 plic gelatină sau întăritor de frișcă
Pregătești așa:
Topești ciocolata pe baie de aburi, o torni peste orezul expandat și amesteci (poți da la robot orezul expandat). Îmbraci o formă de tort mică, cu pereți detașabili, cu folie de plastic. Torni amestecul și îmbraci și pereții formei, apăsând cu o lingură. Dai la rece, ca să se întărească.
Pui gălbenușurile cu zahărul pe baie de abur și amesteci continuu, până se îngroașă. Dai la răcit. Apoi le mixezi cu frișca bătută, brânza de vaci și esența de vanilie. Scoți sâmburii vișinelor și le lași la scurs. Oprești câteva vișine pentru decor. Amesteci vișinele scurse cu compoziția preparată anterior și gelatina dizolvată.
Torni totul în formă. Pui vișinele întregi deasupra și dai la frigider, pentru câteva ore. Când compoziția s-a întărit, poți servi tortul.

Pregătire: 50 minute; Răcire: 6-8 ore
Rețetă de Irina Postolache, loc. Dărmănești, jud. Bacău

Add Comment