Tort cu nuci și ciocolată

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:
200 g biscuiți simpli
100 g unt
100 g nuci mărunțite
zahăr pudră
20 g cacao
facultativ, 50 ml cafea preparată

Pentru cremă
200 g ciocolată cu minimum 50 % cacao
600 ml frișcă
500 ml lapte
1 plic budincă cu gust de frișcă
5 linguri zahăr
10 g gelatină

Pentru decor
300 g frișcă
fructe sau ciocolată

Pregătești așa:
1. Macini biscuiții și îi amesteci cu pudra de cacao, nucile măcinate, zahăr pudră după gust și untul topit, la temperatura camerei. Dacă mai este nevoie de lichid pentru a obține o pastă, adaugi câteva lingurițe de cafea. Întinzi uniform compoziția într-o formă pentru tort cu inel detașabil, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă. Păstrezi blatul la rece până pregătești crema.
2. Prepari budinca urmărind indicațiile de pe ambalaj. O lași să se răcească în vasul acoperit cu folie. Hidratezi gelatina în 50 ml apă. Topești pe foc mic ciocolata împreună cu 250 ml frișcă. Bați frișca rămasă și o încorporezi în budincă împreună cu gelatina; amesteci până obții un amestec omogen.
3. Împarți budinca în trei părți: o parte rămâne albă, pe a doua o combini cu 2-3 linguri cremă cu ciocolată, iar la a treia adaugi restul cremei de ciocolată. Torni pe rând, peste blat, cele trei creme, lăsând pauză de 15-20 minute, pentru a se închega stratul anterior.
4. După ce ai păstrat tortul 2 ore în frigider, îl decorezi cu frișcă și ciocolată sau cu fructe, după imaginație.

16 porții – PREGĂTIRE 40 MIN. – FIERBERE 10 MIN.

Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

 

Add Comment