Tort cu mousse de lămâie și fructe de pădure

Tort cu mousse de lămâie și fructe de pădure, un tort delicios, cu un gust dulce-acrișor, numai bun pentru sărbătorirea unei aniversări.

tort

Foto: Tort cu mousse de lămâie și fructe de pădure – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
9 ouă
9 linguri zahăr
9 linguri făină
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Îți trebuie pentru crema de lămâie:
500 ml frișcă lichidă
3 albușuri
5 gălbenușuri
100 ml lapte
1 lămâie
15 g gelatină
Îți trebuie pentru crema cu fructe de pădure:
3 gălbenușuri
1 albuș
150 g zahăr pudră
200 ml frișcă lichidă
10 g gelatină
200 g fructe de pădure
Îți trebuie pentru sirop:
100 ml apă
5 linguri apă
1/2 lămâie
Pregătești așa:
Pentru blat, bați albușurile spumă cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul. În spuma omogenă obținută, încorporezi făina cernută împreună cu praful de copt. Împarți compoziția în 3. Coci fiecare blat la foc mediu, câte 20 de minute, în tava rotundă, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru crema de lămâie, înmoi gelatina în 100 ml apă rece. Mixezi la bain-marie gălbenușurile cu zahărul și laptele, până se îngroașă crema. Iei vasul de pe sursa de căldură și încorporezi gelatina, coaja rasă și zeama de lămâie. Când crema s-a mai răcit, pui frișca și albușurile bătute spumă.
Pentru crema de fructe de pădure, bați albușul la bain-marie împreună cu 75 g zahăr. Mixezi gălbenușurile cu restul de zahăr. Bați spumă frișca și încorporezi crema de gălbenușuri, spuma de albușuri și gelatina hidratată călduță, apoi fructele mixate în blender și trecute prin strecurătoare.
Însiropezi un blat, îl ungi cu 1/2 din cremă de lămâie, pui deasupra alt blat însiropat, crema de fructe, din nou blat și crema de lămâie. După ce îl păstrezi 4-5 ore în frigider, îl decorezi cu fructe și îl porționezi.

Pregătire 60 minute; Coacere 60 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Încearcă rețeta de tort de aici, este un deliciu!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!