Tort cu merișoare

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
10 ouă
2 căni zahăr
10 linguri ulei
un praf de sare
2 linguri cacao neagră
3 căni făină
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
500 g mascarpone
500 ml smântână cu 32% grăsime
5 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
150 g merișoare
Îți trebuie pentru sirop:
500 ml apă
5 linguri zahăr
1 fiolă esență de rom
Pregătești așa:
Bați spumă albușurile cu sarea și zahărul. Freci gălbenușurile cu uleiul ca la maioneză, apoi le încorporezi în spuma de albușuri. Adaugi făina amestecată cu praful de copt și cacaua neagră. Coci blatul, iar când se răcește, îl tai în 3 foi. Pui merișoarele la înmuiat în apă caldă cu zahăr vanilat. Mixezi toate ingredientele la viteză mare, apoi adaugi și merișoarele.
Pentru sirop, amesteci toate ingredientele și le pui la fiert, până se topește zahărul. Însiropezi prima foaie, pui crema, apoi iar o foaie însiropată, crema și foaia însiropată. Ungi tortul cu un strat subțire de unt, îl îmbraci în pastă de zahăr și îl ornezi cu flori din pastă de zahăr.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Ermina-Mariana Vlăsceanu, Oltenița, jud. Călărași

Intră aici și vei găsi o rețetă de tartă cu merișoare excelentă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!