Tort cu mere și brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
1 kg făină
200 g zahăr pudră
200 g margarină Delma pentru copt și gătit
3 ouă
300 ml lapte
2 pliculețe zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
1 kg brânză dulce
5 ouă
1 fiolă esență de vanilie
4-5 mere
200 g stafide
200 g alune
50 ml rom
1 plic gelatină
100 g zahăr
Pregătești aluatul așa:
Amesteci toate ingredientele, împreună cu margarina Delma pentru copt și gătit și le frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute.
Pregătești umplutura așa:
Amesteci brânza cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute. Pe o planșetă zdrobești alunele și le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobești și le umpli cu amestecul de stafide și alune, iar aluatul îl împarți în două.
Prima parte de aluat o întinzi și o așezi pe fundul unei forme rotunde (de dimensiuni mai mari, pentru că iese multă compoziție), unsă cu ulei și tapetată cu făină.A doua parte o întinzi și o așezi pe marginile formei. Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă. Așezi merele umplute în formă și torni crema de brânză.
Introduci forma în cuptor pentru circa o oră, până se rumenește. Când o scoți din cuptor, ungi tortul cu gelatină topită și amestecată cu 2 linguri de zahăr, apoi îl ornezi cu alune. Lași tortul la răcit, înainte de a-l tăia. E un dulce bun, sănătos, recomandat celor mari și celor mici deopotrivă, spectaculos ca aspect și gust.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și încearcă această rețetă de tort.

Add Comment