Tort cu înghețată de cafea

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
200 g ciocolată de menaj
50 g unt
150 g zahăr
3 ouă
1 linguriță praf de copt
1 fiolă esență de vanilie
1 praf de sare
100 g făină
1 lingură cacao
Îți trebuie pentru înghețată:
2 căni frișcă lichidă
150 ml lapte dulce
2 linguri cafea măcinată mare
100 g zahăr
2 linguri lichior de cafea
1 linguriță nes
Îți trebuie pentru decor:
50 g frișcă
câteva boabe de cafea

Pregătești blatul așa:
Topești la bain-marie ciocolata și untul. Mixezi ouăle cu zahărul, esența de vanilie și sarea, până obții un amestec omogen. În crema de ciocolată răcită, încorporezi compoziția cu ouăle, făina, praful de copt și pudra de cacao. Coci aluatul în tava pentru tort tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Pregătești înghețata așa:
Pui la fiert laptele cu zahărul. Când acesta din urmă s-a topit, iei vasul de pe foc, adaugi cafeaua, amesteci și acoperi vasul cu un capac. După 10 minute, strecori laptele printr-o strecurătoare pentru ceai. Mixezi frișca lichidă rece și adaugi treptat cafeaua cu lapte răcită, nesul și lichiorul de cafea. Torni crema peste blat și congelezi cel puțin 5 ore. Când servești tortul, îl decorezi cu frișcă și boabe de cafea.

12 porții; pregătire: 30 min; coacere: 40 min

Rețetă de Ana Maria Farcaș, Alba iulia, jud. Alba

Add Comment