Tort cu gem

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
250 g iaurt de băut
150 g zahăr
350 g făină
100 g făină de migdale
5 gălbenușuri
150 g unt mai moale
1 plic praf de copt
1 linguriță rasă de bicarbonat
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
Îți trebuie pentru decor:
5 albușuri
150 g zahăr
300 g unt moale
gem de căpșuni
Pregătești așa:
Pentru blat, freci untul cu zahărul și adaugi ouăle. Amesteci, apoi adaugi făina, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, esența de vanilie și sarea. Amesteci, apoi întinzi aluatul în trei foi pe care le coci în tavă aproximativ 20-25 de minute. Blaturile răcite le așezi pe un platou de servit, cu gem între ele.
Pentru decor, pui albușurile împreună cu zahărul, într-un vas la bain-marie. Bați până ce amestecul devine foarte alb și începe să se îngroașe. Iei vasul de la bain-marie și mai bați 10 minute, până se răcește. Apoi încorporezi ușor și untul. Pui compoziția peste tort și o nivelezi cu un cuțit. Fie îmbraci tortul în întregime, fie parțial. Poți pune și puțin gem, pentru decor. Lași tortul deoparte câteva ore, să se înmoaie puțin foile, apoi îl poți consuma.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger de Mureș, jud. Mureș

Intră aici și vei găsi o altă rețetă de tort cu gem.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!