Tort cu fructe uscate din Ardeal

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
200 g unt
100 ml apă
3 linguri zahăr pudră
300-400 g făină
sare
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g brânză de vaci scursă
2 linguri griș
125 g zahăr
4 ouă
60 g stafide
3 linguri rom
100 g fructe confiate
1 lămâie
sare
Îți trebuie pentru decor:
2 linguri zahăr pudră
frunze de mentă verde
fructe confiate
Pregătești așa:
Amesteci untul cu apa, zahărul pudră, praful de copt, un praf de sare, făină și frămânți un aluat tare. Oprești un sfert din aluat, iar res-tul îl întinzi într-o foaie pe care o așezi într-o formă de tort, pe bază și pereți.
Separat, mixezi gălbenușurile cu grișul, zahărul și puțină sare, apoi adaugi stafidele înmuiate în rom și scurse bine, fructele confiate tăiate bucățele și coaja rasă de lămâie. Amesteci totul cu o lingură de lemn, apoi încorporezi albușurile bătute spumă tare. Torni compoziția în formă și o acoperi cu o foaie subțire făcută din aluatul oprit. Dai la cuptor 40 de minute. Scoți tortul din formă după ce se răcește complet și decorezi cu zahăr pudră, fructe confiate și frunze de mentă sau după bunul plac.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Gina Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și încearcă și această rețetă de tort, dar aperitiv.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!