Tort cu frișcă și ananas

Deliana Bâc, Arad

Îți trebuie:

  • 1 borcan dulceață (420 g)
  • 1 cutie ananas
  • 3 căni făină (650 g)
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă minerală
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe amoniac.

Pregătești așa:
Freci bine dulceața cu zahărul, apa minerală și cacaua. Adaugi uleiul, amoniacul și făina pe rând. Îl coci în tava unsă bine (cu ulei sau margarină vegetală). Până se răcește, bați frișca vegetală. În ea pui ananasul tăiat cubulețe. O parte lași pentru decorare. După ce s-a răcit blatul, îl tai în două, așezi frișca peste prima “foaie”, apoi o pui pe a doua. Cu frișca lăsată special pentru acest lucru, decorezi în funcție de eveniment sau imaginație.
Promit să revin atunci când voi avea fotografii de la alte aniversări. Tuturor că urez multă sănătate, și o toamnă bogată!

Add Comment