Tort cu cremă de zmeură și de ciocolată

Tort cu cremă de zmeură și de ciocolată, excelent pentru noaptea de Revelion.
Popularitatea gelatinei se întinde de-a lungul secolelor şi a continentelor. Este fără miros, fără gust, fără culoare, transparentăși cu toate acestea gelatina face posibilă crearea a numeroase tipuri de mâncare.
Aceste feluri de mâncare cu gelatină ofereau meselor din perioada medievală o formă de poveste şi o textură care îşi schimba forma şi care avea încorporate cărnuri şi legume.

tort

Foto: Tort cu cremă de zmeură și de ciocolată – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
5 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri iaurt
6 linguri făină
2 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe vanilie
1 praf de sare
Pentru crema de zmeură:
500 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
450 g zmeură congelată
4 linguri zahăr pudră
4 foi de gelatină
2 lingurițe vanilie
Pentru crema de ciocolată:
150 ml frișcă lichidă
150 g ciocolată neagră
Pentru glazură:
100 g ciocolată albă
40 ml frișcă lichidă
Pregătești așa:
Mixezi gălbenușurile cu zahărul, până își măresc volumul. Adaugi iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa și făina. Încorporezi spuma de albușuri bătute cu sarea și omogenizezi delicat. Împarți compoziția în 3 boluri, în mod egal. Coci pe rând 3 blaturi, la foc mediu, câte 10 minute, în tava de 23 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Pregătești crema de ciocolată așa: topești ciocolata la bain-marie, în frișca lichidă. Păstrezi crema în frigider 2-3 ore.
Pentru crema de zmeură, pasezi fructele în blender și le treci prin sită. Mixezi mascarpone cu zahărul, vanilia, apoi cu frișca bătută. Încorporezi piureul de zmeură, apoi gelatina, în prealabil hidrată în 100 ml apă rece și topită pe baie de aburi.
Pe platou, în inelul formei de tort, asamblezi astfel: blat, 1/2 din crema de zmeură, blat, restul de cremă și din nou blat. Păstrezi tortul la rece 3 ore. Mixezi crema rece de ciocolată și îmbraci tortul cu ea.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!