Tort cu căpșuni

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

PREȚ: 21 lei-10 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie pentru blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, 7 linguri apă, 2 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, un praf de sare

Îți trebuie pentru cremă: 500 g căpșuni, 500 ml frișcă, 1 borcan cu gem de căpșune, 2-3 linguri de zahăr pentru sirop

Pregătești așa: Bați spumă albușurile cu sare, apoi pui zahărul, apa și uleiul, adaugi gălbenușurile, după care încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziția într-o formă de tort, unsă cu unt și tapetată cu făină și o dai la cuptor timp de 40-45 de minute. După ce s-a copt, lași blatul să se răcească. Tai căpșunile și păstrezi câteva întregi pentru ornat. Bați frișca și o pui la rece. Când blatul s-a răcit, îl tai în trei părți. Așezi prima foaie pe un platou și o ungi cu jumătate din cantitatea de gem, apoi pui frișcă. Pui și celelalte două foi de blat umplute cu căpșuni, frișca și gemul rămas. Ultima foaie o însiropezi cu puțină apă amestecată cu zahăr. Îmbraci tortul cu frișca rămasă și îl ornezi cu căpșuni. Opțional, poți folosi pentru decor 2-3 frunze de mentă. Lași tortul la rece până în momentul servirii.

Add Comment