Tort cu afine

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
180 g zahăr
1 esență vanilie
200 g făină
50 g unt
1 praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
250 g mascarpone
1 esență vanilie
100 g zahăr
400 ml frișcă lichidă
1 lămâie
200 g afine
1 lingură zahăr pudră
1 plic gelatină pentru torturi
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă cu zahărul și esența de vanilie, după care adaugi gălbenușurile, rând pe rând. Încorporezi ușor făina amestecată cu praful de copt și cu untul topit și răcit. Torni aluatul într-o formă unsă și tapetată, cu diametrul de 24 cm. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 45 de minute, apoi o lași la răcit.
Bați frișca cu zahărul pudră și o dai la rece. Mixezi crema mascarpone cu zahărul, cu esența de vanilie și apoi o amesteci cu 1/3 din frișcă. Jumătate din frișca rămasă o amesteci cu coaja rasă și zeama de lămâie. În cealaltă jumătate de frișcă adaugi jumătate din afinele spălate și scurse.
Tai blatul în trei. În forma de tort, așezi primul blat, crema de afine, al doilea blat și crema de lămâie. Pui ultimul blat și întinzi crema mascarpone. Decorezi prăjitura cu afine, coaja de lămâie verde și torni gelatina pregătită conform indicațiilor de pe plic. Dai prăjitura la rece 2-3 ore înainte să fie servită.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Carmen-Daniela Crăciunescu, Brașov

Add Comment