Tort crud cu zmeură

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 căni nuci caju
sucul de la 2 lămâi
1 1/2 cană miere
1 cană ulei de cocos presat la rece
un praf de sare
300 g zmeură (proaspătă sau congelată)
nucă de cocos pentru decor
Pregătești așa:
Hidratezi nucile minimum 10 ore. Mixezi două căni de caju, apoi adaugi zeama de lămâie, un praf de sare, 1/2 din cantitatea de miere și 1/2 din cantitatea de ulei de cocos, până când obții o pastă cremoasă. Dai compoziția la frigider.
Mixezi și celelalte două căni de nuci împreună cu mierea rămasă și cu zmeura. Spre final, adaugi uleiul de cocos rămas și praful de sare. Într-o formă de tort alternezi cele două compoziții. Dai forma la congelator până când tortul se întărește.
Înainte de a servi, decongelezi tortul cu zmeură în frigider. Ornezi cu nucă de cocos sau fructe (zmeură). Tortul poate fi păstrat până la șapte zile în congelator (atenție: este de preferat într-un compartiment separat de alte produse!).

Pregătire: 45 minute; Congelare: 2 ore
Rețetă de Sabina Baboi, București

Add Comment