Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă

Cred că nu există o persoană care să nu fi gustat vreodată o bucățică de tort. Mai jos vă prezentăm o rețetă specială de tort, un adevărat curcubeu pe cerul gurii, Tort cu cremă de lapte, gălbenușuri și ciocolată albă.
În zilele noastre torturile au orice formă visăm, dar în mod tradițional acestea sunt rotunde, simbolizând ciclul natural al vieții, motiv pentru care astfel de prăjituri sunt pregătite în momentele cele mai importante ale vieții.

Foto: Tort cu cremă de lapte, gălbenușuri și ciocolată albă – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
7 ouă
8 linguri zahăr
2 linguri cacao
3 linguri ulei
6-7 linguri făină
1/2 plic praf de copt
esențe
Îți trebuie pentru cremă:
340 ml lapte
7 gălbenușuri
80 g ciocolată albă
3 linguri făina
180 g unt
6 linguri de zahăr farin
esență vanilie
300 ml frișcă lichidă pentru ornat
Îți trebuie pentru sirop:
apă
zahăr
esență de vanilie
Preparare blat:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat bine albușurile cu zahărul. Se freacă bine gălbenușul cu uleiul. Se amestecă cele două compoziții, se adaugă făina alestecată cu praful de copt, apoi cu cacao și esențele. Se face un pandișpan care se coace într-o formă rotundă de 26 cm.
Preparare cremă:
Se pun toate ingredientele într-un vas (lapte, gălbenușuri, ciocolată și făină). Se pune vasul la foc mic până se îngroașă compoziția, apoi se oprește focul și se dă crema la rece, acoperită cu o folie să nu prindă crustă.
Separat se freacă untul cu zahărul farin, iar când crema s-a răcit se încorporează crema de unt, se mixează foarte bine și se adaugă esența de vanilie.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul și esența de vanilie.
Ansamblarea tortului:
Se taie blatul în 3 foi egale, se pune pe un platou prima foaie, se însiropează, se pune cremă, apoi iar foaie de blat însiropată, cremă și deasupra ultima foaie de blat însiropată. Se bate bine frișca și se ornează tortul.

Rețetă de Florica Dincă, Slobozia, jud. Ialomița

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!