Tort Brăduţ

Tort Brăduţ, o idee de tort pentru sărbătorile care se apropie cu pași repezi. Nu trebuie să ne prindă nepregătiți, de aceea vă oferim această rețetă deosebită pentru Crăciun sau pentru masa de Revelion.
Am spus Revelion, să aflăm câte ceva despre acest eveniment. 31 decembrie este, calendaristic, ultima zi din an, iar noaptea este cunoscută ca fiind trecerea dintre ani când se sărbătorește Revelionul și implicit, venirea Anului Nou. Cuvântul „revelion” vine din francezul „réveiller”, care înseamnă „a se trezi”, „a fi treaz”. Cuvântul a fost folosit pentru a desemna o masă târzie, luată noaptea târziu, și abia după 1990 a ajuns să denumească noaptea dintre ani.

tort

Foto: Tort brăduț – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
80 g unt
150 g zahăr
2 linguri cacao
200 g  făină
un praf de copt şi un praf de sare
Îți trebuie pentru cremă:
200 g unt
100 g ciocolată amăruie
150 g zahăr
3 ouă
jumătate de fiolă esenţă rom
Îți trebuie pentru decor:
300 ml frişcă
200 g mascarpone
1/2 fiolă esenţă vanilie
100 g spirale de napolitană duo
1 lingură drajeuri colorate
Îți trebuie pentru sirop:
300 ml apă
6 linguri zahăr
1/2 fiolă esenţă de rom
Pregătești blatul așa:
Baţi gălbenuşurile spumă cu untul, apoi cu zahărul. Încorporezi cacaua, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Torni compoziţia într‑o tavă cu diametrul 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute.
Pregătești crema așa:
Mixezi ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugi ciocolata dată pe răzătoarea mare. Pui vasul pe baie de abur şi amesteci până se îngroaşă. Lași crema să se răcească, apoi adaugi untul bătut spumă şi esenţa. Tai blatul în două, însiropezi, întinzi crema, presezi uşor a doua foaie, apoi o însiropezi. Bați frişca împreună cu mascarpone şi esenţă de vanilie.
Acoperi tortul cu această cremă. Ornezi marginile cu poşul, iar în mijloc, din spiralele de napolitană, faci un contur de brad. Interiorul bradului îl decorezi cu drajeurile. Răcești tortul pentru minimum 2 ore.

Rețetă de Nicoleta Necula, Giurcani, jud. Vaslui

Iată aici o altă rețetă de tort

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!