Tort aromat cu piersici

Dacă dorim să impresionăm pe cei dragi, acest Tort aromat cu piersici este desertul ideal pentru așa ceva. Este o feerie de culori, are un gust deosebit și ne putem mândri cu realizarea lui.
Denumirea de tort vine din limba italiană Torta, care înseamnă pâine rotundă. În mod tradițional torturile sunt rotunde, dar cofetarii au găsit și alte modalități de a prezenta un tort, în formă pătrată sau dreptunghiulară, nu mai vorbesc despre torturile în formă de inimioară, de animale, clădiri foarte cunoscute etc. Este consumat la diferite evenimente speciale ca: sărbători tradiționale, nunți, aniversări sau alte evenimente festive.
Anasonul stelat, la începuturi, era folosit ca tămâie sau în scopuri medicale. Mult mai târziu a fost folosit drept condiment. În formă măcinată, anasonul stelat este utilizat în faimoasa pudră de cinci condimente. Anasonul stelat este folosit ca și condiment pentru preparate sărate, dar și pentru cele dulci. Deoarece aroma este foarte puternică, trebuie folosit cu moderație.

tort

Foto: Tort aromat cu piersici – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
câte 6 linguri făină și zahăr
câte 1/2 linguriță pudră de anason și de scorțișoară
1 praf de sare
Pentru umplutură și decor:
600 ml frișcă lichidă
1 compot de piersici
150 g zahăr
50 g mascarpone
50 g iaurt
1 plic gelatină
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă tare cu zahărul și puțină sare, apoi adaugi gălbenușurile, făina și mirodeniile și amesteci ușor, cu o spatulă. Coci blatul 25 de minute, la foc mediu, în tavă de 20×30 cm. După ce s-a răcit, îl tai în 2 foi.
Tai piersicile cubulețe. Cu siropul din compot însiropezi cele 2 foi de blat și hidratezi gelatina. Mixezi frișca împreună cu zahărul. În jumătate din cantitate, încorporezi mascarpone, iaurtul și gelatina hidratată, apoi piersicile. Cu această cremă umpli blaturile. Decorezi tortul cu frișcă și piersici. Îl consumi după ce l-ai răcit 2 ore.

Rețetă de Ioana Arsene, Târgoviște, jud. Dâmbovița

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!