Tort alb

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie 
pentru blat:
8 albușuri 
+ puțină sare
150 g zahăr
100 g stafide
2 linguri rom
150 g nuci măcinate
150 g făină
zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă:
200 g unt
100 g zahăr pudră
4 ouă + puțină sare
100 g frișcă
50 g ciocolată rasă
Pregătești blatul așa:
Bați spumă tare albușurile, cu un praf de sare. Apoi adaugi, câte puțin, zahărul, făina și amesteci cu o spatulă, pentru ca albușul să nu cadă. La urmă adaugi nucile măcinate, stafidele care au stat la macerat în romul pregătit și zahărul vanilat. Pui compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o coci și, când este gata, o lași să se răcească, apoi tai blatul în două foi.
Pregătești crema așa:
Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi, pe rând, gălbenușurile în cremă, continuând operația. Albușurile bătute spumă tare cu puțină sare le adaugi treptat în cremă, amestecând cu o spatulă. La urmă adaugi și frișca tare, amesteci și, cu o spatulă, pui peste primul blat, apoi acoperi cu cel de-al doilea blat. Îmbraci tortul cu restul de cremă. Pudrezi tortul cu ciocolată rasă. Este un tort gustos.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Catița Petrovici, com. Svinița, jud. Mehedinți

 

Dacă dorești o altă rețetă de tort, caută aici.

Add Comment