Tiramisu cu vișine

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
70 g făină
3 linguri amidon
1 linguriță praf de copt
3 ouă
sare
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă:
500 g brânză mascarpone
600 g brânză dulce de vacă
150 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
500 g vișine
4 linguri lapte
20 pișcoturi de șampanie
2 linguri cacao
Pregătești blatul așa:
Amesteci făina cu praful de copt și cu amidonul. Bați bine albușurile cu puțină sare, adaugi zahărul vanilat și cele 150 g zahăr și bați spumă tare. Pui și gălbenușurile și făina și torni compoziția în forma rotundă, apoi o dai la cuptor pentru 25 de minute.
Pregătești crema așa:
Iei un castron și pui brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul și zeama de lămâie. Tai blatul în două după ce s-a răcit și ungi primul blat cu 1/4 din cremă. Pui deoparte câteva vișine, iar restul îl pui peste stratul de cremă. Apoi acoperi vișinele cu încă un strat de cremă și deasupra pui al doilea blat.
Ungi blatul de deasupra cu un strat subțire de cremă, iar ce mai rămâne din cremă amesteci cu laptele până se subțiază puțin crema. Ungi cu această cremă marginile tortului de jur-împrejur și pui pișcoturile sau poți trece fiecare pișcot prin cremă, apoi unești marginile.
Ții tortul la rece timp de 8 ore, iar înainte de servire, îl presari cu cacao sau cu zahăr pudră și, deasupra, pui vișinele, pe care le poți trece prin ciocolată topită. Îți va fi mai ușor să tai tortul în felii dacă în cremă pui și 15 g de gelatină dizolvată.

SFAT
Zaharina este cunoscută încă din anul 1879. Este primul înlocuitor de sinteză al zahărului, folosit în alimentația omului bolnav și sănătos. Are o putere de îndulcire de 300 de ori mai mare ca cea a zahărului. Se găsește în comerț sub formă de tablete a 25 mg. Se folosește la îndulcirea ceaiului, cafelei, citronadelor și compoturilor. S-a extins folosirea zaharinei și în alimentația omului sănătos.
Un comprimat de zaharină are o putere de îndulcire egală cu a unei bucăți de zahăr. Îndoiala care se manifestă față de zaharină e cauza gustului amar pe care îl lasă în gură când este necesară fierberea. Zaharina se adaugă după răcirea preparatelor, evitându-se astfel gustul amar.
Folosirea zaharinei ca îndulcitor pe scară din ce în ce mai mare și în cantități mai crescute, poate duce la unele neplăceri digestive sau renale. Prevenirea acestora impune limitarea consumului de zaharină la 7-8 comprimate pe zi.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Ioana Bugean, București

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!