Tiramisu cu pișcoturi negre

Foto: Mihai Nicolae

Tiramisu cu pișcoturi negre

Rețetă de Augustin Florin Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 37 lei-10 porții

Pregătire: 40 minute

Răcire: 7-10 ore

Îți trebuie: 400 g pișcoturi de cacao, 350 ml cafea tare + 100 ml lichior amaretto, 500 g mascarpone, 4 gălbenușuri, 80 g zahăr pudră, 2 pliculețe zahăr vanilat, 300 ml frișcă lichidă, 1 fiolă esență de rom, 40 g amestec de cacao cu zahăr pentru copii

Pregătești așa: Mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat până își dublează volumul și se topește complet zahărul. Adaugi mascarponele și amesteci ușor cu o lingură. Separat, mixezi frișca tare și adaugi treptat câte o lingură din crema de gălbenuș și mascarponele. La final, pui esența de rom. Asamblezi așa: Așezi într-o formă dreptunghiulară un rând din pișcoturi însiropate, un rând de cremă și tot așa până termini pișcoturile și crema (îți ies 3 rânduri de cremă și 3 de pișcot). Pudrezi prăjitura cu cacao sau amestec de cacao cu zahăr (din comerț) și o dai la rece pentru câteva ore.

Add Comment