Tiramisu cu lămâie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 g pișcoturi
400 g mascarpone (sau pentru a fi mai ușor, 200 g mascarpone și 200 g brânză dulce)
sucul de la 6 lămâi
coaja de la 2 lămâi
200 g zahăr
Pregătești așa:
Freci bine mascarponele cu zahărul și cu coaja rasă de la o lămâie. Într-o tavă dreptunghiulară pui un strat de cremă, apoi pișcoturile înmuiate în sucul de lămâie, din nou cremă și iar pișcoturi. Termini cu un strat de cremă și presari coaja de lămâie rămasă. Dai la frigider 2 ore. O altă variantă constă în alternarea unui strat de pișcoturi înmuiate în suc de lămâie cu un strat înmuiat în cafea îndulcită.

Pregătire: 30 minute; Răcire: 2 ore
Rețetă de Nicoleta Cantone, Ploiești, jud. Prahova

Dacă dorești o altă rețetă de tiramisu intră aici.



Add Comment