Terină cu caise și piersici

Un preparat dulce și foarte gustos, Terină cu caise și piersici, un desert mai puțin obișnuit în zilele de astăzi.
Ce este terina? Să vedem! După denumire pare un preparat foarte dificil, dar nu este așa. Este alimentul preparat într-un vas rezistent la foc, neapărat dreptunghiular. Poate fi din pește, carne de pasăre, legume, organe, dar poate fi și dulce, din ciocolată, brânză, fructe și brânză. Punctul culminant este jeleu terină „cămașa“, care umple întotdeauna produse din carne tocată. Cu această crustă un fel de mâncare picant nu se usucă.
În bucătăria franceză o terrină este o pâine de aspic, asemănătoare cu o pată, care este gătită într-o formă de ceramică acoperită într-un bain-marie. Conform Dex, terina, în gastronomie, este un pateu copt într-un vas special cu capac, servit rece și feliat.

terina

Foto: Terină cu caise și piersici – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g caise
3 piersici
100 ml vin alb
50 g miere
1 lămâie
1 plic de gelatină
Pregătești așa:
Speli caisele și piersicile, le ștergi bine de apă, apoi le tai în două și le îndepărtezi sâmburii. Piersicile (cu excepția uneia pe care o oprești pentru decor) le opărești în apă fiartă și le îndepărtezi coaja. Pui gelatina la înmuiat cu puțină apă, iar coaja de lămâie o razi. Pasezi caisele cu un mixer vertical, după care le pui să fiarbă împreună cu vinul, mierea, sucul și coaja de lămâie rasă.
Adaugi piersicile fără coajă, tăiate în bucățele, acoperi cu capacul și le fierbi pe foc mic circa 5 minute, apoi adaugi gelatina. Torni compoziția de fructe, cât este fierbinte, în diferite forme, lucioase pe interior și unse cu pu-țin ulei. Ornezi cu felii de piersică, apoi le ții la frigider, câteva ore, până se încheagă.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 3-4 ore
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Citește articolul de aici, vei descoperi o rețetă foarte gustoasă.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!