Tarte cu fructe

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
100 ml apă,
sare.

Îți trebuie pentru umplutură:
1 plic praf de budincă de vanilie,
200 ml lapte
5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
fructe (portocale, kiwi, vișine)
1 plic de gelatină pentru tarte

Pregătești așa:
Amesteci făina cu untul moale, apă călduță și un praf de sare și frămânți un aluat elastic. Îl împăturești de 4 ori la interval de 10 minute, după care-l întinzi într-o foaie de 1/2 cm grosime. Tai apoi aluatul în bucăți pe care le așezi în formele de tarte. Coci tartele la cuptor timp de 10-15 minute, la foc iute. În acest timp fierbi praful de budincă cu laptele și cu 2 linguri de zahăr până se îngroașă și dai apoi cratița deoparte. După ce s-au copt formele de tartă, le ornezi cu budincă de vanilie și cu fructe după imaginație. Torni gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet peste fructe.

Rețetă de Mirela Răduț, Ștefănești, jud. Argeș

Dacă dorești o altă rețetă de tartă intră aici.

Add Comment