Tarte cu ciocolată amăruie

Tarte cu ciocolată amăruie, cel mai bun remediu pentru dor de gustul ciocolatei și, ce este foarte important, se prepară fără cuptor, iar timpul de preparare este destul de scurt.
Să aflăm câteva lucruri despre rom. Există esența de rom, pe care o folosim în a da un gust deosebit cremelor pentru prăjituri și torturi. Dar avem și romul ca și băutură alcoolică.
Primele atestări ale preparării și consumului de rom vin încă din antichitate, când se făceau băuturi fermentate din sucul trestiei de zahăr în India antică sau China. Prima distilare a romului avea să se întâmple mult mai târziu, abia în secolul al XVII-lea, pe plantațiile de trestie de zahăr din Caraibe. Era mult consumat de către marinari pentru că apa proaspătă era greu de păstrat, la bord găsindu-se butoaie cu bere, vin și rom.

tarte

Foto: Tarte cu ciocolată amăruie – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
350 g ciocolată amăruie
600 ml frișcă lichidă
1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
200 g biscuiți cu ciocolată sau cu cacao
75 g unt
1 linguriță rom
2 linguri pudră de cacao
100 g nuci tăiate
alune de pădure
Pregătești așa:
Ambalezi biscuiții într-o pungă groasă și treci de mai multe ori peste ei cu sucitorul, astfel încât să îi mărunțești. Îi amesteci împreună cu untul topit și romul, până obții o pastă omogenă. Cu astfel de pastă tapetezi baza și pereții a 15-20 de forme pentru brioșe, presând cu degetele astfel încât să obții cupe. Pentru a scoate tartele mai ușor din forme, este indicat să le tapetezi cu folie de plastic unsă cu un strat fin de ulei sau să întrebuințezi forme subțiri, din silicon.
Topești la bain-marie ciocolata împreună cu 500 ml frișcă lichidă. După ce se mai răcește crema, încorporezi nucile mărunțite și pui în forme câte o lingură de cremă, apoi câte o alună, în prealabil coaptă în cuptor. Acoperi cu cremă. Răcești tartele în frigider pentru cel puțin 2 ore, după care le decorezi cu frișcă bătută, le pudrezi cu cacao și așezi pe fiecare câte o alună de pădure.

Pregătire 30 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Alexandrina Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!