Tartă Simeon al II-lea al Bulgariei

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
250 g biscuiți populari
125 g unt
Îți trebuie pentru umplutură:
400 ml lapte cu 3,5 grăsime
500 g zahăr pudră (e suficient și dacă pui 350 g)
45 g unt
1 plic zahăr vanilat
4 gălbenușuri
200 ml zeamă de lămâie
Îți trebuie pentru bezea:
4 albușuri
200 g zahăr
Pregătești așa:
Pui biscuiții împreună cu untul în robot. Torni compoziția într-o formă cu marginea detașabilă, pe fundul căreia presari puțină făină. Presezi, ca să fie netedă și dai la cuptor pentru 5-10 minute, la 180 de grade.
Pentru umplutură, pui într-un vas pe foc laptele, zahărul pudră și zahărul vanilat. Până se topește zahărul, lași focul mic, apoi îl dai mai mare. Amesteci încontinuu, până se îngroașă. Lași la răcit, după care amesteci cu gălbenușurile frecate și cu zeama de lămâie, până obții o cremă legată. Torni deasupra blatului de biscuiți.
Bați bine albușurile cu zahărul și, cu ajutorul șprițului, faci „moțuri” de bezea deasupra cremei. Dai la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, până ce bezeaua capătă o culoare aurie.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Cătălina Neață, Mioveni, jud. Argeș

Iată aici rețeta unei tarte speciale.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!