Tartă rapidă cu prune

Tartă rapidă cu prune, un desert, după cum spune și titlul, foarte ușor și rapid de preparat, atât toamna cât și iarna.
Prunele întăresc sistemul imunitar şi detoxifică organismul. În plus, mai sunt şi savuroase. Le găsim pe piață în special toamna, dar și în anotimpul rece și le putem folosi pentru deserturi sau pentru prepararea gemului. Aceste fructe micuțe au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, aduse în Europa, din Siria. Chiar și prunele uscate sunt foarte sănătoase. Dacă toată lumea ar mânca 2-3 prune pe zi, multe boli ar fi prevenite. Prunele energizează, alungă oboseala; reglează tensiunea arterială datorită potasiului; curăță organismul de toxine, prin stimularea tranzitului intestinal. Previn cancerul, combate artrita reumatoidă, tratează anemia, blochează evoluția astmului.
În secolul 6 î.Hr., egiptenii au observat că anumite fructe uscate la soare își păstrează gustul și calitățile valoroase. Pruna a fost printre primele fructe care au fost uscate. Din cele mai vechi timpuri prunele au fost adăugate la multe preparate din carne și legume.

tarta

Foto: Tartă rapidă cu prune – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
200 g biscuiți fărâmițați
2 linguri zahăr
125 g unt sau margarină topită
Îți trebuie pentru umplutură:
10 linguri zahăr
3 linguri amidon
1 vârf de cuțit de sare
10 linguri apă rece
600 g prune coapte
6-10 fursecuri de ciocolată fărâmițate
Pregătești blatul așa:
Amesteci într-un bol toate ingredientele și întinzi compoziția pe baza și pereții unei forme pentru tartă. Coci aluatul 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Pregătești umplutura așa:
Amesteci într-o oală zahărul, amidonul, sarea și apa rece. Speli prunele și le tai în felii, îndepărtându-le sâmburii. Când pasta cu amidon e fiartă, adaugi feliile de prune, amesteci ușor și lași să mai fiarbă 2-3 minute, la foc mic.
Peste blatul de biscuiți, pui pasta cu prune, în strat uniform. Porționezi tarta după ce s-a răcit complet.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Vasile Duvlea, Dâncu Mare, jud. Hunedoara

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment