Tartă rapidă cu fructe uscate

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

 

Îți trebuie:
150 g făină
160 g zahăr tos
120 ml lapte
1 ou
100 g unt (20 g pentru uns tava)
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
fructe uscate, la alegere: stafide, merișoare, caise
Pregătești așa:
Făina, în care ai pus zahărul vanilat, sarea și praful de copt, o amesteci cu zahărul. Adaugi apoi laptele, pe care l-ai bătut cu oul și untul topit. Amesteci ingredientele uscate cu cele lichide. Compoziția trebuie să fie spumoasă, cremoasă, să curgă ca o smântână groasă, iar dacă e cazul, mai adaugi puțină făină.
Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt, așezi fructele dorite și dai tava la cuptor. Lași să se răcească tarta, apoi o porționezi și o servești.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Monica Antoniciuc, Galați

Intră aici și vei găsi rețeta unei tarte sărate.

Add Comment