Tartă în culori

foto: Mihai Nicolae

Tartă în culori

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Preț:20 lei-10 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie
pentru blat: ■ 100 g unt ■ 250 g făină ■ 2 ouă ■ 100 g zahăr pudră

Îți trebuie pentru cremă: ■ 3 ouă ■ 80 g făină ■ 150 g zahăr tos ■ 500 ml lapte
■ 25 g unt ■ 1 pachețel de zahăr vanilat ■ 30 ml rom

Îți trebuie pentru umplutură: ■ 1/2 kg pepene roșu ■ 1/2 kg pepene galben ■ 1 pachețel gelatină

Pregătești aluatul așa: Cureți pepenii de semințe și îi lași la congelator timp de 2 ore. Separat, amesteci untul cu făină. Freci gălbenușurile cu zahărul pudră și amesteci cu aluatul. Adaugi un praf de sare și o lingură de apă. Frămânți bine și lași aluatul la rece timp de o oră.

Pregătești crema așa: Bați spumă albușurile, apoi a-daugi 100 g zahăr și romul. Bați spuma în continuare, până când se întărește din nou. Într-o oală smălțuită freci gălbenușurile cu restul de zahăr. Adaugi, amestecând, 4 linguri de lapte, apoi pui toată făina și freci până când compoziția nu mai are cocoloașe. După aceea, adaugi treptat 250 ml lapte rece, până ce obții o compoziție ca cea pentru clătite, apoi adaugi untul și pui oala la foc mic. Bați compoziția cu mișcări rapide, până când se desfac toate cocoloașele. Încălzești restul de lapte și îl torni în compoziție, apoi amesteci până când compoziția este omogenă și iei oala de pe foc. Cât compoziția este fierbinte, adaugi zahărul vanilat și amesteci până se omogenizează. Lași crema să se răcească, adaugi albușurile și o ții la frigider timp de 2 ore. Așezi aluatul în forma de tartă, unsă în prealabil cu unt. Introduci forma în cuptorul preîncălzit și lași să se coacă la foc potrivit timp de 40 de minute. Lași blatul să se răcească. Scobești blatul și pui la mijloc crema de vanilie. Ornezi tarta cu bucăți de pepene înghețat, formate cu o lingură specială de înghețată. Deasupra biluțelor de pepene pui gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Add Comment